Kapadokya

 Kapadokya Gezi rehberi

Kapadokya balayı seçimi için;

Üzerinde uygarlıkların inşa edildği, doğal güzelliklerinin ilmek ilmek dokurcasına serpiştirildiği, toprağının üstünde yaşayanların barış, huzur ve samimi duyguları en güzel şekilde sergilediği, dört mevsim Mükemmellerin yaşandığı, ahlaki sorumluluklarının farkında olan ve birlikte yaşama arzusu içerisindeki insanların buluştuğu, daha nice güzellik ve özelliklere sahip, ülkemizin harkulade ve tarihi turizm bölgelerinden bir tanesidir KAPADOKYA...

Kapadokya, geçmişten günümüze, farklı uygarlıkların hüküm sürdüğü, yurdumuzun ve tüm dünyanın en eski, en köklü yerleşim yerlerine sahip yöresidir. Ülkemizin kültür, sanat, bilim ve turizm yörelerinden en önemlilerindendir. Kapadokya coğrafi lokasyonu ve tarihsel önemi itibarıyle her dönemde yerini korumuş, uygarlıklar için konaklama noktası olma özelliğini hiçbir zaman yitirmemiştir.

Yüzyıllardır tabiat ve kültürel zenginlikleriyle, farklı uygarlıkların sahibi olan Kapadokya aynı zamanda, çeşitli din ve inançların da bir arada sürdürüldüğü mevkidir. Bu tabii ve tarihi doku, insanları her zaman etkileyerek, korunması gerekli bir miras olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar gelmiştir. Bize düşen görev bu mirası, eskiden olduğu gibi koruyarak, güzelliklerine güzellik katarak aktarmaktır. Kapadokya balayı seçiminde doğru tercih olduğunu gösteriyor.

 Kapadokya Gezi rehberi

Kapadokya Türkiye'nin dünyaya açılan en güzide kaplarından biridir şüphesiz. Sahip olduğu tabii, tarihi ve kültürel mirasları ile Türkiye turizminin en seçkin merkezlerindendir. Harika görünümü, doğallığı ve önemli medeniyetlere yaptığı misafirperverliği ile hemen herkesin hatıralarını içerisinde barındıran tarih hazinesidir. Milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasan Dağı ve Göllü Dağlarının hışımla çıkarttığı volkanların, yine milyonlarca yıllık bir serüven ile tabiat şartlarının dekore etiiği Kapadokya eski Pers Dilinde Güzel Atlar Diyarı olarak da bilinen hayal alemidir.

Kapadokya Bölgesi 1985 senesinde, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer vermiştir. Bölge, mistik havası, enteresan coğrafyası ve çok kültürlülükten kaynaklanan zengin birikimi ile başta yurdumuz olmak üzere tüm dünya turizm popilasyonlarının da dikkatini üzerine çekmektedir. Her mevsiminin bütün harikalarının ayrı ayrı yaşandığı Kapadokya Bölgesi, ilkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış ayları ile çeşitli güzellikleri, doyumsuz seyir tadını ve yaşam tarzını dünya insanlarının gözleri önüne seriyor. Kapadokya balayı tatili için ilkbahar ayını seçin.

Rengarenk bitki örtüsü ile kimi zaman bir harikalar diyarını, kurak ve çorak görüntüsü ile kimi zaman bir çölü, dünyanın hiç bir yerinde bulunmayan peribacaları ile kimi zaman bir gezegeni hatırlatan görselliği ile estetiğin uyumunu sunmaktadır insanlara... Sürekli gelişen turistik otellerde yatak kapasitesini 25.000'ler seviyesine çıkarmayı başaran Kapadokya, her sene bölgeyi ziyaret eden 2 milyona yakın yerli ve yabancı turist ile dünya turizm destinasyonlarından biri olmanın içtenliğini yaşıyor.

 Kapadokya Gezi rehberi 5000 yıllık geçmişe öncesine dayanan el sanatları merkezi Avanos, yeraltı şehirleriyle Gaziemir, Derinkuyu ve Acıgöl, 3 güzelleri ile Ürgüp, Asmalı Konak, Ihlara vadisi, manastırlarıyla Manastır Vadisi, mistik ortamı ile Selime ve yüzeysel sıcaklığı 100 dereceye kadar ulaşan şifalı suları ile termal havuzlar, kasaba ve köyler' ve tüm güzelliğiyle Kapadokya her geçen gün barışın, kültürün merkezi olma konumunda hızla ilerliyor. Kapadokya Aksaray, Kayseri, Niğde ve Nevşehir'in tarihi ve turistik yapıtlarıyla dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği standartlarındaki yeşil alanlarıyla, kondisyon parklarıyla, yürüyüş yollarıyla şehir yaşamına renk katan yapılarıyla tüm Kapadokya Bölgesi, Anadolu misafirperverliği ile sizleri ağırlamayı bekliyor.

Kapadokya Bitki Örtüsü

Kapadokya da yaz ayalrında sıcak ve kurak, kış aylarında ise soğuk ve kar yağışlı geçen tipik bir karasal iklim görülmektedir.

Yağış miktarına göz önüne alındığında, yaz aylarının (Temmuz ve Ağustos) ve sonbahar aylarının (Eylül ve Ekim) genellikle yağışsız ve kurak geçtiği bilinmektedir. Genel itibariyle kış ve bahar aylarında güney ve batı rüzgarları, yaz aylarında ise kuzey ve doğu rüzgarları hüküm sürer. Bu nedenle yaz aylarında "kavurucu" denilebitecek sıcaklar çok yaşanmaz. Yayla tadında bir hava mevcuttur.

Karasal bir iklime sahip olan Kapadokyadaki hakim bitki örtüsü, bozkır bitkilerinden oluşmaktadır. Bu bitkilerin başlıcaları: gevenler, kekik türleri, üzerlik, sığırkuyruğu, çayır otları, pürenler, sütleğenler, dikenler, karamuk ve kuşburnu gibi çalı türü bitkilerdir.

Kapadokya'da geniş ve verimli nitelikte ormanlar olmamasına rağmen, bölgenin çeşitli yörelerinde orman olarak kabul edilen bitki toplulukları mevcuttur. Ormanlık alanlara hakim olan ağaç türü meşedir. Kapadokya balayı tatil fotoğrafları çekmeye hazırlanın.